Please update your Flash Player to view content.

History

Welkom op de site van Engelaar Custom Made. Uit een passie die van jongs af aan is gegroeid is het idee ontstaan om op maat en hand gebouwde frames te gaan maken voor mensen die op zoek zijn naar maatwerk en exclusiviteit. Mensen die handwerk en een stukje ambacht kunnen waarderen.

Als kind ben ik altijd al op de fiets te vinden geweest. Van de driewieler op de BMX en daarna op ongeveer 15 jarige leeftijd heb ik mijn eerste mountainbike aangeschaft. In 1992 ben ik bij de Grundig World Cup in Groesbeek definitief aangestoken met het mountainbike virus. Ik weet nog als de dag van gisteren hoe ik met grote ogen keek naar het materiaal en de technieken van toen.

Door de interesse in de mountainbike sport is er toen door een man of zes inclusief ikzelf een club opgericht die later is uitgegroeid tot ongeveer 25 leden. Met enige regelmaat waren we te vinden op wedstrijden, zelf georganiseerde dual slaloms en marathons met als hoogtepunt een aantal jaren de Grand Raid Cristalp in Zwitserland. Ook gingen we één a twee keer per jaar met een gezellige groep jongens op fiets vakantie naar onder andere Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en natuurlijk de Ardennen. 

In deze tijd heb ik erg veel materiaal versleten en een hoop ervaring opgedaan in wat voor mij wel en wat niet goed was aan een mountainbike. Op een dag ontstond het idee om zelf eens te proberen een frame te bouwen dat in zijn geheel aan mijn wensen zou voldoen. Nadat dit frame na vele uren onderzoek, denkwerk en natuurlijk handarbeid realiteit geworden was, had ik voor het eerst in mijn leven het idee dat ik op een fiets zat waar ik me echt op thuis voelde. Ook kreeg ik erg veel goede reacties en verschillende mensen waren erg enthousiast over hetgeen ik gebouwd had. Vanuit hier is toen het idee ontstaan om custom build frames te gaan bouwen, en een ieder die interesse heeft in een voor hem of haar op maat gemaakte fiets, hetzelfde te laten meemaken wat ik destijds ook heb gevoeld en waar ik nog iedere dag plezier aan beleef.

custom_mountainbike_frames Engelaar cm
Hondsiepsebaan 14
6595 MB Ottersum (NLD)
Telephone: +49 2824 962744
Mobile: +31 6 41537473
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.