Please update your Flash Player to view content.

Why Engelaar custom made

Aluminium en carbon zijn tegenwoordig de meest gebruikte materialen voor het bouwen van fietsframes. Vooral carbon is erg in opmars en steeds beter betaalbaar. Staal als frame materiaal komt niet heel erg veel voor. De eerste gedachte die bij veel mensen opkomt als je het over staal hebt is dat het roest en dat het daarnaast veel te zwaar is voor het bouwen van een mountainbike frame. Dat staal niet zo licht is als de "moderne" materialen is een feit, maar hoe weegt dit nadeel op tegen de voordelen die dit materiaal te bieden heeft.

De buizen die speciaal ontwikkeld zijn voor de fietsframe industrie zijn tegenwoordig behoorlijk oxide bestendig, zijn met een wanddikte van 0,4 tot 0,7 mm zeer acceptabel van gewicht en daarnaast ook nog eens ontzettend sterk en onvermoeibaar. Van aluminium is het bekend dat het op termijn kan gaan scheuren en carbon is en blijft een erg gevoelig materiaal dat wanneer het op een foute manier belast wordt het ook zal begeven.

Een groot voordeel van een stalen frame ten opzichte van een aluminium of carbon model is dat het veel comfortabeler rijdt. Een materiaal dat dit ook biedt is titanium maar hier hangt dan ook een aardig prijskaartje aan, zeker wanneer het op maat voor je gebouwd wordt. Voor een pure wedstrijd rijder die in verhouding kort in het zadel zit zal comfort niet per definitie een voordeel zijn, maar voor personen die graag langere ritten en marathons rijden, zal een stalen frame het lichaam beduidend meer van vermoeiing ontzien en niet iedere oneffenheid op je pad volledig aan de rug doorgeven. Uiteraard zullen ook wedstrijdrijders de voordelen kunnen ondervinden van een voor hun op maat gebouwd frame met het daarbijbehorende sublieme rijgedrag.

Nog een groot en naar mijn mening misschien wel het belangrijkste voordeel van staal ten opzichte van vooral carbon is dat het voor een redelijke prijs op maat gebouwd kan worden. Een carbon frame wordt in de meeste gevallen in een vaste mal geproduceerd en komt met tientallen frames per dag van de "lopende band". Wanneer u kiest voor een op maat gebouwd Engelaar frame zijn de mogelijkheden in geometrie nagenoeg oneindig.

Een derde belangrijk en ik denk ook uniek voordeel van Engelaar custom made is dat u de mogelijkheid krijgt een uitgebreide testrit te maken. Aan de hand van deze testrit (eventueel gezamenlijk) op één van de drie basis modellen (S/M/L) hebt u de mogelijkheid om wensen en aanpassingen door te geven om zo de voor u perfecte rijeigenschappen te verkrijgen. Naderhand zullen ook details als; buisdiameters, kabelgeleiding, kleur en eventueel andere mogelijkheden besproken worden. Mocht u al een compleet idee hebben over de geometrie zonder een proefrit te maken is het natuurlijk ook mogelijk deze maten door te geven om zo tot het gewenste resultaat te komen.

Op de vraag waarom een Engelaar custom made beter zou zijn als een ander willekeurig frame... Kan een Rolex de tijd beter weergeven als een goedkoop digitaal horloge....? Ik wil niet beweren dat het beter is, maar mocht u voor een hand gebouwd frame van Engelaar kiezen, dan bent u er in ieder geval zeker van dat het met 100% aandacht voor detail en speciaal voor u en naar uw wensen gebouwd is.

custom_mountainbike_frames Engelaar cm
Hondsiepsebaan 14
6595 MB Ottersum (NLD)
Telephone: +49 2824 962744
Mobile: +31 6 41537473
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.